Facebook Fossiel.net In English Please In het Nederlands

Mededeling


Klik hier voor de bekendmaking van het winnende lot!


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Georockhop
NWA869 meteoriet middel
7.50 EUR

Statistieken

Update: 4 februari 2017
Bezoekers: 2370172
Forumberichten: 203178
Aantal leden: 8222
Nieuwste Lid: frits-4328
Fossielen foto's: 3974
Fossielen in soortenlijsten: 5340
Mineralen foto's: 20
Geologie foto's: 73
Artikelen en woordenlijst: 521
Fossielen locaties: 700
Mineralen locaties: 57
Geologische Excursiepunten: 104
Musea: 549
Verenigingen: 152
Totaal Locaties: 1562


Geo Agenda

Hieronder staat de volledige Geo-Agenda met lezingen, excursies, beurzen en andere activiteiten op het gebied van geologie en fossielen. Als je iets weet wat in deze Geo-Agenda thuishoort, stuur dan een mailtje aan het Fossiel.net Team. Senior Forumleden kunnen zelf items toevoegen aan de Geo-Agenda.
Als service zijn ook de activiteiten op het gebied van Aardwetenschappen en Paleontologie uit de ScienceOut agenda opgenomen.

17 Mei 2017 (geplaatst door anthonie)
Lezing georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Dhr. Allart Van Viersen (NL) Medewerker NHMM (Natuurhistorisch museum Maastricht) & trilobietenexpert komt spreken over trilobieten uit Jemelle. Deze lezing gaat door in het vergaderlokaal van het Huis van de Evolutie (Lage Kerkwegel 3 Sint-Gillis-Waas) om 20h00rn

14 Juni 2017 (geplaatst door anthonie)
Lezing van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Dr. Koen Stein (BE) Postdoctoraal onderzoeker aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) · Geologie dept. Isotopenanalyse Fossielen vertebraten, komt spreken over zijn (isotopen)onderzoek. Deze lezing gaat door in het vergaderlokaal van het Huis van de Evolutie (Lage Kerkwegel 3 Sint-Gillis-Waas) om 20h00

22 Juli 2017 (geplaatst door anthonie)
de Belgische Vereniging voor Paleontologie kan een unieke buitenlandse veldstage aanbieden aan iedereen die paleontologische ervaring wil opdoen op een beschermde site in Polen (Krasiejòw). Het is de bedoeling om onder het toeziend oog van doctoraatsmedewerkers, de professoren, en de ECP verantwoordelijke van de Belgische vereniging voor Paleontologie, kennis te maken met de verschillende onderzoeks- en opgravingsmethodes die we in de paleontologie gebruiken. We gaan onze deelnemers laten kennis maken met veldwerk en hen verschillende veld- technieken aanleren zoals bv: het ingipsen van waardevolle fossielen, het conserveren van breekbare stukken in een “bonebed”. Het leren werken met een binoculair en het bestuderen van microvertebraten. Verblijven doen we in het veldhuis van de groeve waar alle modern comfort aanwezig is. Er zijn douchemogelijkheden, een ingerichte keuken, en bedden voor alle deelnemers in één grote slaapzaal. Ook is er voldoende materiaal aanwezig om de opgravingen te verrichten. De organisatie zorgt voor de nodige maaltijden, en elke avond zijn er activiteiten voorzien om kennis te maken met de Poolse cultuur en tradities. Kortom een zeer gevarieerd programma met zeer uiteenlopende activiteiten. De kostprijs voor deze unieke reis bedraagt ongeveer 430 Euro/persoon, (voor niet BVP leden) waarin eveneens het éénjarig lidmaatschap van de Belgische vereniging voor Paleontologie in vervat zit. Het vervoer naar Krasiejów is niet inbegrepen in de prijs, en valt het beste te bereiken met het vliegtuig (Wizz air via Eindhoven) of auto. (meer info: bvp.secretariaat@gmail.com)

6 Augustus 2017 (geplaatst door anthonie)
Practicum van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Slijpen en polijsten van fossielen (zelfgevonden) o.l.v. dhr. Patrick Luckx. Dit practicum gaat door in Natuursteenbedrijf Carrara Kluizenhof 29, 9170 Sint-Gillis-Waas (meer info: bvp.secretariaat@gmail.com)

3 September 2017 (geplaatst door anthonie)
Lezing van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: in het kader van hun Beurs komt dhr. Aldo Impens Paleontologisch preparateur aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) een lezing geven over de preparatie van de Plateosaurus.Deze lezing gaat door in de trouwzaal van het gemeentehuis van Sint-Gillis-Waas tijdens de namiddag (meer info: bvp.secretariaat@gmail.com)

20 September 2017 (geplaatst door anthonie)
Lezing van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Mevr. Hester Loeff (NL) Conservator voor het KZGW, collectie fossiele botten/naturalia. Vrijwilliger bij het Stadhuismuseum voor de bottencollectie en werkgroep educatie. Bestuurslid WPZ en werkgroep Geologie van het KZGW. komt een lezing geven over haar bijdragen aan Paleontologisch onderzoek. Deze lezing gaat door in het vergaderlokaal van het Huis van de Evolutie (Lage Kerkwegel 3 Sint-Gillis-Waas) om 20h00

25 Oktober 2017 (geplaatst door anthonie)
Lezing van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Dr. Eric Mulder (NL) Conservator bij Natura Docet, Wonderryck Twente, en ere-conservator NHM-Maastricht komt een lezing geven getiteld: De slang die Eva verleidde: hoe de slang haar poten verloor, een cultuurhistorische en natuurwetenschappelijke beschouwing.Deze lezing is een samenwerking tussen de Vrij Universiteit van Brussel en de Belgische Vereniging voor Paleontologie. De lezing zal plaatsvinden op de universiteitscampus te Etterbeek om 20h00 en is een openbaar evenement (meer info: bvp.secretariaat@gmail.com)

22 November 2017 (geplaatst door anthonie)
Practicum van de Belgische Vereniging voor Paleontologie: Het Fotograferen van fossielen o.l.v. fotografe Lien Geleyn. Dit practicum gaat door Deze lezing en practicum gaan door in het vergaderlokaal van het Huis van de Evolutie (Lage Kerkwegel 3 Sint-Gillis-Waas) om 20h00 (meer info: bvp.secretariaat@gmail.com)


832