HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English Please In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

Georockhop
Walvisbot Nederland
0.95 EURGeologie Algemeen


Paleogeografishe kaarten gezocht


PeterV   20-07-2014 om 18:32

PeterV
Junior Lid
Lid sinds: 20-07-2014
Berichten: 2

Beste iedereen,

Ik ben op zoek naar kaarten (of indien dit bestaat, een atlas) die zo gedetailleerd mogelijk de evolutie weergeeft die onze continenten hebben gekend van pangea tot het heden.
(een enorm tijdsbestek, ik weet het, het mogen dus ook gerust verschillende boeken of werken zijn. Eén alles omvattende atlas is waarschijnlijk te groot)
Alles wat ik tot nog toe kan vinden, zijn (zo vind ik toch) zeer beperkte en oppervlakkige kaarten in een lage resolutie.
Indien iemand weet heeft van dergelijke kaarten in hoge resolutie en met zoveel mogelijk details, laat het gerust weten.
(alvast mijn excuses moest ik deze vraag in de verkeerde categorie gepost hebben)

Met vriendelijke groeten,
Peter

 
Spongebob   20-07-2014 om 18:57

Spongebob
Senior Lid
Fotobeheerder
Lid sinds: 22-12-2007
Berichten: 3648

Hoi Peter,

Het is voor ons leuker dat een nieuw forumlid zich even voorstelt en/of schrijft waar de vraag c.q. het antwoord voor dient.....

Maar probeer deze eens:
LINK

____________________________
Time fades away (Neil Young)

 
Stijn   21-07-2014 om 08:50

Stijn
Senior Lid
Fotobeheerder
Lid sinds: 15-09-2006
Berichten: 1832

De link van sponsbob is er een naar de paleogeografische kaarten van Chris Scotese. Een zeer gerenommeerd en bovenal aangenaam persoon. Ik had het voorrecht hem enkele jaren geleden te ontmoeten op een congres. Chris blijft nog steeds aan zijn project werken. Naast de paleomap's van scotese zijn de laatste jaren ook die van Ron Blakey erg in trek, omdat ze soms wat recenter ogen. Hierbij de LINK

mvg stijn

____________________________
"Ammonites are the quintessential
fossils, seemingly covering all the
major themes of paleontology"
Eldredge 1996

 
PeterV   21-07-2014 om 11:11

PeterV
Junior Lid
Lid sinds: 20-07-2014
Berichten: 2

Hoi,

Hartelijk dank voor de antwoorden!

Sorry, ik ben me inderdaad vergeten voor te stellen.
Ik ben eigenlijk volkomen nieuw in het domein van paleogeografie, maar heb er recent een interesse in ontwikkeld, die stamt uit mijn vorming als historicus: als dusdanig "claim" je een deskundige van het verleden te zijn, maar al snel valt dan op dat er in dat vakgebied maar een piepklein deel van de geschiedenis aan bod komt... Om ook het "pre-historisch" deel te leren kennen, dacht ik te beginnen bij de platentectoniek en de vorming van de continenten aangezien me dat letterlijk de basis lijkt van al de rest. Het valt me daarbij zwaar dat er in tegenstelling tot "historische" atlassen propvol duidelijke (en minder verhelderende) kaarten die dikwijls meer zeggen dan bladzijden tekst en uitleg, blijkbaar veel minder paleogeografisch werk bestaat dat als deze werelddelen beschouwelijk kan maken. Vandaar mijn vraag.

 
0