HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

GeorockhopLiteratuur & Onderzoek


Expositieboerderij Kloosterhaar


Spongebob   04-10-2014 om 22:48

Spongebob
Senior Lid
Fotobeheerder
Lid sinds: 22-12-2007
Berichten: 3660Vandaag de hele dag met Freek Rhebergen en Rolf Smit op bezoek geweest bij Freddie Ekkel, de bevlogen beheerder van het Dorpsarchief Kloosterhaar in de expositieboerderij tegenover de voormalige kalkzandsteenfabriek ‘het Anker’, nu Calduran/ CRH Structural. Inmiddels alweer het derde bezoek waarbij we de bestaande collectie hebben aangevuld met zo’n 100 sponsfossielen uit de collectie Buntsma om een representatief beeld te geven van wat er zoal in het oostelijk grind gevonden wordt/werd. Tussendoor bij de familie Van Braam in het centrum van Kloosterhaar een oude collectie bekeken, die in zijn geheel de weg naar het Dorpsarchief zal vinden.
Rolf gaat ervoor zorgen dat alle provisorische etiketjes worden vervangen door nettere en dan is het geologische deel van de collectie zo'n beetje klaar.
Aan het eind van de middag hebben we op het fabrieksterrein natuurlijk nog eventjes in het grind gezocht en zelfs een leuke Aulocopium gevonden, die daarna rechtstreeks de vitrine in ging.

De expositieboerderij is elke tweede zondag van de maand van 14.00 - 17.30 uur geopend of kan in overleg met de beheerder worden bezichtigd: LINK[Bewerkt door Spongebob op 04-10-2014 om 23:59 NL]

____________________________
Time fades away (Neil Young)

 
0