HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

GeorockhopOff-Topic


GEA-beurs, 16 oktober, Amstelveen


Hermanvand   10-10-2016 om 17:49

Hermanvand
Junior Lid
Lid sinds: 02-02-2016
Berichten: 1GEA-beurs, 16 oktober in Amstelveen

De Meent Orion 3 1188 AM Amstelveen
van 10.00 tot 17.00 uur

Frankrijk is niet alleen voor veel Nederlanders vakantieland nummer één maar dit jaar ook het thema van de GEA-beurs. Met speciale aandacht voor de Auvergne, het land van de vulkanen. Frankrijk heeft een diverse geologische geschiedenis. Die diversiteit zorgt ervoor dat het land een grote verscheidenheid aan mineralen en fossielen herbergt. Uit particuliere collecties zullen de mooiste mineralen en fossielen uit vindplaatsen verdeeld over het hele land worden getoond.

Maak kans op gratis toegangskaarten of win een grote Mexicaanse geode via LINK

Breed aanbod
Met de aanwezigheid van ruim 50 standhouders staat de GEA-beurs als vanouds weer garant voor een breed aanbod van mineralen, edelstenen en fossielen. Naast ruw materiaal zijn er ook geslepen stenen, sieraden en accessoires voor de verzamelaar dan wel amateur-geoloog. Een speciale plek is ingeruimd voor mineralen en fossielen uit Frankrijk.

Wat is er nog meer?
Kijken
- Tentoonstelling: Mineralen en Fossielen uit Frankrijk; meer info op LINK
- Vulkanisme in de Auvergne, een film afkomstig uit het vulkaanmuseum Vulcania bij Clermont-Ferrand over de geschiedenis van het vulkanisme en de verschillende typen vulkanen in de Auvergne.
Doen
Stichting Mineral Foundation verzorgt twee interactieve workshops. Kinderen kunnen kennis maken met de beginselen van de mineralogie, voor volwassen het zelf zoeken van mineralen. (vooraanmelding mogelijk via de site, klik op LINK
- Stenen slijpen onder deskundige begeleiding
- Goudpannen als een echte goudzoeker
- Geode kraken: Onder kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een betalende bezoeker) worden 100 geodes verloot.
- Uitgebreide info over deze gratis activiteiten op onze site: LINK
Informeren
De werkgroepen Micromounts, Optische Petrologie en Zand en vereniging GEMMA demonstreren, determineren en/of geven antwoord op vragen. De Kring Amstelland zal laten zien wat er allemaal mogelijk is in clubverband.

Adres en toegang: De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen van 10.00 tot 17.00 uur. De Meent is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer (metro 51 halte De Meent, Bus 199 halte Praam) en slechts 8 minuten van de snelweg. De parkeergelegenheid is gratis maar beperkt. Zie verder: LINK voor route informatie
Toegangsprijs € 6,00 per persoon (jongeren t/m 21 jaar en donateurs € 4,00); kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis toegang.
 
0