HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

GeorockhopOntmoetingen Fossielen


Fossielenbeurs Bibliotheek Sint-Gillis-Waas 03 september 2017


Anthonie   28-08-2017 om 06:41

Anthonie
Senior Lid
Lid sinds: 15-12-2003
Berichten: 643Beurs Belgische Vereniging voor Paleontologie 2017


Op zondag 3 september organiseert de Belgische vereniging voor paleontologie naar jaarlijkse gewoonte zijn fossielenbeurs. Dit jaar zijn we toe aan onze 12de editie en zoals u wellicht al opgemerkt heeft, zijn er in België slechts een handvol beurzen die echt inzetten op louter fossielen. Toch blijven we het binnen de vereniging belangrijk vinden dat fossielenliefhebbers terecht kunnen op beurzen die enkel betrekking hebben op paleontologisch gebied. Dit stelt ons in de positie om onze leden en beursbezoekers te laten kennismaken met materiaal van verdwenen vindplaatsen en vondsten die zeldzaam zijn. Het is eveneens een gelegenheid om boeken, naslagwerken, en materiaal te kopen of ruilen die die je zullen helpen bij toekomstige excursies, artikels enz. We hechten ook veel belang aan het sociaal aspect, en de beurs vormt de ideale gelegenheid om vrienden te maken die dezelfde interesses delen.

De Belgische Vereniging voor Paleontologie moedigt zijn standhouders aan om zoveel mogelijk ruilmateriaal te promoten. Ook zullen er informatieve standen zijn waar ook de jeugd en de gevorderde amateur zich in kunnen vinden. We doen ons best om elke standhouder te wijzen om geen fossielen aan te bieden die afkomstig zijn van internationaal beschermde sites Ook binnen het kader van de Raad voor Aardwetenschappen (RAW) voeren we een politiek om zoveel mogelijk smuk, namaak, vervalsingen en gepolijste specimen te weren.

Er zal dit jaar ook een speciale signeersessie voorzien zijn met auteur Sandra Cordier, die haar nieuw en ophefmakend boek "De Botten van de Borinage" komt voorstellen en signeren. Dit spraakmakend boek is het resultaat van 7 jaar aan diepgravend onderzoek, naar de geschiedenis van de Iguanodons van Bernissart, en de mensen die er gedurende al die tijd dicht bij betrokken waren. Dit uniek werk zal te koop zijn op de beurs en is een must voor elke zichzelf respecterende (amateur) paleontoloog. Breng zeker je lidkaart mee want, leden hebben recht op een korting.

We heten jullie van harte welkom in de Bibliotheek! van Sint-Gillis-Waas (Kerkstraat 67), vanaf 9h30 (zie plan). Vergeet zeker je lidkaart niet mee te nemen om te genieten van extra voordelen.
____________________________
* Ex Scientia Vera *

 
torvosaurus   04-09-2017 om 18:04

torvosaurus
Senior Lid
Lid sinds: 26-11-2014
Berichten: 192

Prachtige beurs, prachtig boek. Ben er gisteren al in begonnen zodra ik thuis kwam.

Een leuke Aegocrioceras raricostatum is toch wel de aanwinst van de dag voor mij.

Gr

____________________________
Thijs

 
0