HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

GeorockhopLiteratuur & Onderzoek


Plantencollectie Mergels van Gelinden (Paleoceen) @ KU Leuven


FossilDude   19-06-2019 om 14:27

FossilDude
Administrator
Fotobeheerder
Lid sinds: 24-11-2007
Berichten: 1479

Hallo allemaal,

Enkele jaren geleden hadden wij hier op de vakgroep Biolgeology van de KU Leuven een bachelorstudente die voor haar bachelorproef gewerkt heeft aan de plantencollectie van de Mergels van Gelinden (Heers Formatie, midden Paleoceen), die wij hier in Leuven hebben. Het materiaal van de Mergels van Gelinden is wetenschappelijk belangrijk, omdat een behoorlijk aantal Paleocene plantensoorten voor het eerst beschreven zijn uit deze locatie (zie bijvoorbeeld De Saporta & Marion, 1873 en Saporta & Marion, 1877), het is een van de meest diverse midden Paleocene flora's uit een relatief gematigd klimaat. Meer recent is over deze locatie geschreven in Dreesen et al. (1998 ) en Hooyberghs et al. (1999). Deze collectie is een van de grootste collecties wereldwijd van materiaal van de Mergels van Gelinden.

Om een deel van deze collectie opnieuw te ontsluiten, en om deze collectie opnieuw onder de aandacht te brengen van wetenschappers (zowel professioneel als citizen scientists), hebben we een pagina op de website van de KU Leuven opgezet, met afbeeldingen van een deel van de collectie, zie LINK en LINK

Dit is daarmee ook meteen een uitnodiging aan wetenschappers en citizen scientists die eventueel geïnteresseerd zouden zijn om opnieuw onderzoek te doen aan deze collectie. Hiervoor kunnen mensen contact opnemen met onze vakgroep.

vriendelijke groet,
Johan


[Bewerkt door FossilDude op 19-06-2019 om 14:28 NL]

____________________________
Van je hobby je beroep maken.... kan het nog beter?

 
0