HOME Community Fossiel.net
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Sticky Forum

Informatieve Posts

>> Alle informatieve posts

Nieuwste fossiel uit het Determinatiesysteem

Geo Agenda

>> Meer Agenda items

GeorockhopMineralen Algemeen


Een groepje kristallen uit Deurne (Antw.)


8legs   21-07-2019 om 21:26

8legs
Senior Lid
Lid sinds: 17-04-2018
Berichten: 293Het is hier nogal stil wat mineralen e.d. betreft, maar ik hoop dat er toch iemand aanwezig is die me kan zeggen wat deze kristallen staafjes kunnen zijn. Vermoedelijk is het iets zeer algemeen, maar ikzelf ken niets van deze materie. Ik veronderstel dat het SiO2-kristallen zijn. Klopt dit?

Het stukje vond ik in fijn materiaal naast boorgaten aan een bouwproject in Deurne (Antw.). Spijtig genoeg had ik te laat door dat het kristallen waren en zijn de meeste afgebroken.

Dank voor je hulp!

____________________________
Herman

 
Spongebob   22-07-2019 om 18:44

Spongebob
Senior Lid
Fotobeheerder
Lid sinds: 22-12-2007
Berichten: 3664

quote:
8legs schreef:
Het is hier nogal stil wat mineralen e.d. betreft, maar ik hoop dat er toch iemand aanwezig is die me kan zeggen wat deze kristallen staafjes kunnen zijn. Vermoedelijk is het iets zeer algemeen, maar ikzelf ken niets van deze materie. Ik veronderstel dat het SiO2-kristallen zijn. Klopt dit?


Ik weet ook niet zoveel van mineralen.en heb gewacht op iemand met iets meer mineralogische kennis. Vergeefs lijkt het; we zitten hier natuurlijk ook op een fossielenforum

Net als bij je andere mineraaltje vermoed ik gipskristallen. Bij het verweren van pyriet worden soms witte kristallen (zgn. pyrietbloei) gevormd, waarvan ik de naam even niet paraat heb of zoals ik bijvoorbeeld in Ochtrup ooit heb gezien worden gipskristallen gevormd. Jammer dat de stukjes van jou zo klein zijn, anders had je de hardheid even kunnen testen.

Groeten, Tom

PS: Prachtige verzameling tandjes van Deurne heb je aangelegd!


____________________________
Time fades away (Neil Young)

 
8legs   22-07-2019 om 21:42

8legs
Senior Lid
Lid sinds: 17-04-2018
Berichten: 293

Beste Tom,

Bedankt voor je antwoord. Gips lijkt me een goed idee.
De stukjes zijn inderdaad zeer klein, ik ben al blij dat ik ze opgemerkt heb. Vermoedelijk heb ik er veel weggesmeten omdat ik het toen niet opgemerkt had. Maar als er grotere tussen zaten had ik het wel gezien denk ik.

De tandjes die ik reeds getoond heb maken het grootste deel van de verzameling uit. De meer bijzondere echter moeten nog gefotografeerd worden. Dat is voor in 't kort.

____________________________
Herman

 
0